Ugnsrostad spetskål med fetaost

Jag försöker alltid (läs ibland...✌🏼) göra hälsosamma val. Speciellt när det gäller luncher och middagar i vardagarna. Igår var jag och sambon och käkade på Bistro Bon och det blev en hel del mat. Magisk mat  som var väldigt vänlig mot själen och sinnet men kanske inte lika snäll mot magen och vikten. Idag kände vi därför att vi behövde något lättsmält men då varken han eller jag direkt blir upphetsade av en tråkig sallad  så svängde jag ihop en tidig, hälsosam middag. Ugnsbakad spetskål med fetaost. Spetskålen penslas med en enkel örtolja och toppas med fetaost efter en stund i ugnen. Till det här äter vi helt vanliga laxfiléer och lite turkisk yoghurt. Så enkelt  och så gott. 

Ugnsbakad spetskål med fetaost och lax
2-4 portioner

Ingredienser: 
1 spetskålshuvud 
3 msk olivolja (av god sort!) 
1 tsk timjan 
0,5 tsk vitlökspulver 
Några nypor flingsalt 
1 krm färskmalen svartpeppar 
100 g fetaost 
2 portion laxfiléer (frysta upptinade går alldeles utmärkt) 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Dela spetskålen två gånger på längden så du får fyra klyftor. 
Blanda ihop olivoljan med kryddorna och pensla detta på kålen. Ställ in mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
Ta ut kålen och smula över fetaosten. Tryck gärna in några bitar i håligheterna i kålen. 
Ställ in i ugnen i ca 10 min till. Ställ samtidigt in laxen. 

Smaka av med lite extra salt och servera med turkisk yoghurt. 
Enjoy! 

(null)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: