Magiska maränger

Jag gillar mina maränger ganska platta, något större och segmjuka inuti. Perfekta att använda och göra små pavlovas. Det ska i alla fall jag göra ikväll när mannen är ute och dricker öl. 

Magiska maränger 
(4 st) 

2 äggvitor 
1,25 dl socker 
1 tsk maizena 

Sätt ugnen på 150 grader. 
Separera äggulan från äggvitan och se till att ingen äggula hamnar i äggvitorna. Då kommer inte marängen bli styv. 
Vispa upp äggvitorna tills det blir ett skum. Börja då tillsätta sockret, lite i taget tills marängen styvnar. Vänd skålen upp och ner över huvudet. Rör sig inte marängen är den färdig! Tillsätt maizena och vispa snabbt ihop det med marängen. 

Klicka ut 4 jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut med baksidan på en sked. 
Sätt in i ugnen i 12 minuter och sänk därefter värmen till 100 grader och låt stå i 25-30 minuter till. 

Voilà! Perfekta mjuksega maränger! 
Bild på färdig pavlova kommer senare men marängerna kan ju användas till vad du själv vill.  (null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: