Magiska maränger
Jag gillar mina maränger ganska platta, något större och segmjuka inuti. Perfekta att använda och göra små pavlovas. Det ska i alla fall jag göra ikväll när mannen är ute och dricker öl.
Magiska maränger
(4 st)
2 äggvitor
1,25 dl socker
1 tsk maizena
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggulan från äggvitan och se till att ingen äggula hamnar i äggvitorna. Då kommer inte marängen bli styv.
Vispa upp äggvitorna tills det blir ett skum. Börja då tillsätta sockret, lite i taget tills marängen styvnar. Vänd skålen upp och ner över huvudet. Rör sig inte marängen är den färdig! Tillsätt maizena och vispa snabbt ihop det med marängen.
Klicka ut 4 jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut med baksidan på en sked.
Sätt in i ugnen i 12 minuter och sänk därefter värmen till 100 grader och låt stå i 25-30 minuter till.
Voilà! Perfekta mjuksega maränger!
Bild på färdig pavlova kommer senare men marängerna kan ju användas till vad du själv vill.
