Min bästa pesto
Idag ska jag opereras i munnen och kommer inte få äta fast föda på några dagar. Då börjar man ju per automatik drömma om fast föda och sina absolut godaste rätter.
Idag bjuder jag därför på ett recept på pesto som jag äter typ en gång i veckan. Nötfritt och gjort från grunden. Så gott!
1 sats pesto
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl solroskärnor
0,75 dl olivolja (gärna P.O.D märkt!) av god kvalitet
1 dl färskriven parmesan
Salt och svartpeppar
Ev några msk vatten
Gör såhär:
Lägg alla ingredienserna förutom vattnet i en mixer och mixa tills den är slät. Tillsätt ev lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.
Förvara i en burk med lock i kylen. Där håller den sig i ca 3 dagar. Kan användas som tillbehör till fisk, kyckling eller i pasta.
Enjoy!
